دیده بان حیاتی تورنتو (Toronto’s Vital Signs)

ارسال شده در توسط معینی
عابرشهر | AberShahr > شهر > دیده بان حیاتی تورنتو (Toronto’s Vital Signs)

خلاصه گزارش 14 آگوست 2018

دیده­بان حیاتی تورنتو به عنوان یک سازمان مردم نهاد در سال 1981 در کلان­شهر تورنتو کانادا تاسیس شد. تورنتو به­ عنوان مرکز کلان شهر 5/9میلیونی، یکی از اصلی ترین شهرهای کانادا است که دارای  2/7میلیون نفر جمعیت می باشد. این سازمان  با شعار “اجازه بدهید همه باهم کار کنیم تا شهری بسازیم که برای همگان کار کند[1]. ” گزارش سالانه این نهاد که توسط بنیاد جامعه تورنتو[2] انتشار می­یابد به عنوان یک ابزار کارا و موثر برای سیاست­گذاران، متخصصان و افراد داوطلب به کارگرفته می­شود. این گزارش تصویری منسجم از روند تغییرات و مسائل مربوط به شهر تورنتو را به اطلاع می رساند. شهری که به زعم تهیه کنندگان گزارش تورنتو بیشتر از یک شهر[3]. می باشد.  گزارش سالانه این بنیاد به طور رایگان در دسترس عموم مردم قرار می گیرد. بنیاد جامعه تورنتو یک بنیاد عمومی است و به عنوان یک سازمان مردم نهاد با فعالیت های داوطلبانه در همکاری با نهاد برنامه­ ریزی اجتماعی تورنتو[4]، سازمان اجتماعی[5] و با منافع عمومی[6] ثبت شده است. این سازمان به عنوان یک سازمان مردم نهاد ، کمک­ های انسان دوستانه را جمع آوری کرده و کمک های مالی اهدایی را در راستای بیشترین تاثیرگذاری اجتماعی تسهیل می­کند. درحال حاضر  سرمایه این بنیاد بیش از 500 میلیون دلار است. می توان گفت به طور کلی هدف­ گذاری این گروه، مشارکت در ساخت شهر جهت ارتقاء کیفیت زندگی در تورنتو ازطریق توافق های راهبردی، راهبری متفکرانه و گردهمایی می باشد.

 

گزارش 90 صفحه ای منتشر شده سال 2017 بااستفاده از صدها منابع اطلاعاتی شامل بخش های زیر می باشد:(لینک دانلود فایل کامل گزارش)

  • هنر و فرهنگ (Arts & Culture)
  • محیط­ زیست(Environment)
  • حمل و نقل (جابه­جایی) (Getting Around)
  • بهداشت و سلامت (Health & Wellness)
  • مسکن (Housing)
  • درآمد و سرمایه (Income & Wealth)
  • راهبری، مشارکت مدنی و حس تعلق (Leadership, Civic Engagement & Belonging)
  • یادگیری (Learning)
  • امنیت (Safety)
  • اشتغال (Work)

در آخرین گزارش دیده بان حیاتی تورنتو (2017) بر موضوع نابرابری و نفوذ آن در تمام جنبه­ های زندگی شهری تاکید شده است. این گزارش به طور منصفانه ­ای داده ها را جمع ­آوری کرده و یک تصویر روشن از کیفیت زندگی در تورنتو که به شدت وابسته به عواملی نظیر محل زندگی، درآمد، نژاد، وضعیت مهاجرت، جنسیت، هویت جنسی و سن است را ارائه می دهد. به عنوان مثال، مطالعات نشان داده است موقعیت محل زندگی و منابع مالی از شاخص­ه ای احتمال مشارکت در رویدادهای هنری فرهنگی بوده است،  یا برای مثال، بزرگ­سالان در تورنتو به میزان قابل توجهی کمتر احساس تعلق به محل زندگی خود دارند که این موضوع باعث کاهش مشارکت مدنی آنها در جامعه است. این نتایج مهم است، زیرا با پیامدهای بهبود سلامت، حس وحدت و انسجام اجتماعی ارتباط دارد. این گزارش تأثیر جغرافیا، نژاد، آموزش و پرورش و نابرابری جنسیتی را بر فقر و درآمد نشان می دهد. به عنوان مثال، ساکنان کم درآمد در تورنتو در طول 40 سال گذشته از هسته به حومه داخلی منتقل شده اند. شکاف ­های مداوم در درآمد در این گزارش بر اساس جنسیت و نژاد وجود دارد. همچنین، این گزارش نشان می دهد که چگونه سطح تحصیلات ساکنین محلات تحت تاثیر مسکن، درآمد و نژاد است. دستاورد تحصیلی پایین تر منجر به کاهش درآمد و نتایج سلامتی می شود که بیشتر بر فرصت های آموزشی تاثیر می گذارد. این اطلاعات نشان می دهد که نیاز به استراتژی های کاهش فقر برای در نظر گرفتن تاثیر محل، نژاد، جنسیت و آموزش و پرورش در برنامه ­ریزی برای ایجاد تغییرات گسترده در سیستم وجود دارد. نتایج این گزارش برای گروه­ های علاقه ­مند به ابعاد اجتماعی و آن­ها که درجهت کاهش فقر در جامعه گام بر می­دارند اهمیت دارد. بنابراین این گزارش به طور روشن دعوت به اقدام می­کند و از مردم تورنتو می خواهد درجهت خاتمه به نابرابری در شهر، گام ­های محکمی بردارند.

 

در بررسی آخرین گزارش، درهر عنوان، یک نمای کلی از وضعیت تورنتو ارائه شده است و سپس با رویکرد عدالت محور بررسی می کند که چگونه گروه های مختلف زیست می کنند. برای مثال برابری در عناوین زیر اینگونه بحث شده است:

  • هنر و فرهنگ: 60% از کسانی که درمرکز شهر زندگی می کنند به هنر دسترسی دارند درحالی که تنها 37% از کسانی که در اسکاربرو تورنتو[7] زندگی می کنند همان شرایط را دارند.
  • محیط زیست: به طور کلی، 25 درصد از شهر پوشش درخت دارد. از این میزان 62% آن در Rosedale-Moore Park است درحالی که در سایر محلات تنها 7% وجود دارد.
  • حمل و نقل: بیشتر از نیمی از مردم رانندگی می کنند و مدت زمان این رفت و آمد 29 دقیقه یا کمتر از آن است. 37% از حمل و نقل عمومی استفاده می کنند و 30% از این میزان، بیشتر از یک ساعت زمان صرف می کنند تا به محل کار خود برسند.
  • بهداشت و سلامت: 73% از کسانی که درآمد بالا دارند، سلامت شان در سطح خوب یا عالی است، درحالی که در گروه افراد با درآمد پایین تنها 48% از افراد همان میزان سلامت را گزارش کرده اند.
  • مسکن: نزدیک به نیمی از اجاره کنندگان مسکن بیش از 30% از درآمدشان را برای مسکن خرج می کنند.
  • درآمد و سرمایه: نسبت افرادی که با 100،000 دلار در سال یا بیشتر زندگی می کنند، تقریبا سه برابر خانوارهایی هستند که با کمتر از 20،000 دلار در سال زندگی می کنند. همچنین تورنتو مرکز فقر کودکان کانادا محسوب می گردد. بیش از یک چهارم کودکان زیر خط فقر زندگی می کنند. تقریبا نیمی از بچه هایی که تازه متولد می شوند نیز در فقر زندگی می کنند.
  • رهبری، مشارکت مدنی و حس تعلق: افرادی که درآمد 50،000 دلار در سال دارند به طور متوسط 2.3 % از درآمد خود را به خیریه کمک می کنند، این درصد در مقایسه با کسانی که 100،000 دلار درآمد دارند، 1.6% است.
  • یادگیری: تنها 3 درصد از دانشجویان دوره های دانشگاهی، 15% از دانشجویان تربیت معلم TDSB [8] می توانند از دوره های کاربردی پیش از فارغ التحصیلی برخوردار شوند.
  • امنیت: 2558 مورد تجاوز جنسی در سال 2016 گزارش شده بود که به میزان 30 درصد نسبت به سال 2010 افزایش یافته است.
  • اشتغال: به طور متوسط مردانی که عضوی از اقلیت­های مشخص هستند تقریبا 15،000 دلار کمتر از مردان دیگر حقوق می گیرند. زنان عضو اقلیت­ها نیز تقریبا 10000 دلار کمتر از زنان دیگر حقوق می­گیرند.

 

از این گزارش می توان برای اثربخشی و دنبال کردن گفتگوها، اطلاع رسانی از تصمیم ­هایی که بایستی به زودی به رای گذاشته شوند و نیز الگوهای مخرب و منقطع در ارائه ­ی کمک ها استفاده کرد. بنیاد تورنتو امیدوار است که رویکرد عدالت محور، یک نقشه ی راه مفید برای دولت، بخش بشردوستانه، بخش خصوصی و نیز شهروندان در راستای حذف موانع سیستماتیک که برخی از گروه ها را از مشارکت کامل در شهر منع می کند باشد.

 

منابع:

[1] Let us all come together to build a city that works for everyone

[2] Toronto Community Foundation

[3] Toronto a more just  city

[4] Social Planning Toronto

[5] Social enterprise

[6] Public Interest

– [7] اسکاربرو (Scarborough) یکی از مناطق پر جمعیت مسکونی مهاجرپذیر در شهر تورنتو در کانادا است.

[8] Toronto District School Board

معینی
smmoeini@gmail.com
سلام، به عابر-شهر خوش آمدید. اینجا وبگاه شخصی سید محمد مهدی معینی فارغ التحصیل دکترای شهرسازی با گرایش برنامه ریزی شهری از دانشگاه نیوکاسل-انگلستان است. تحصیل و زندگی در شهرهای اروپایی و آمریکای شمالی همراه با بیش از 30سال سابقه کار اجرایی و پژوهشی در مدیریت شهر تهران تجربه ای بس گرانقدر است که امیدوارم بتوانم از این طریق حاصل آنرا به دیگران انتقال دهم.